NAŠE AKTIVITY

VIANOČNÉ PEČENIE

Obchodný tím Grand Hotela River Park a Sheraton Bratislava Hotel pre vás pod odborným dohľadom Jaroslava Žídeka pripravil dva vianočné recepty.

Užite si vianočné sviatky v kruhu rodiny, nech sú šťastné, pokojné a plné gurmánskych zážitkov.

Tešíme sa na vaše kulinárske úspechy. Označte nás na Instagrame alebo Facebooku, použite hashtag #sheratonbratislava a/alebo #grandhotelriverpark a na konci januára vylosujeme výhercu trojchodovej večere pre dve osoby do RIVERBANK Restaurant.



MAKOVÝ KOLÁČ PRE LENIVÝCH KUCHÁROV


RECEPT

Potrebujeme:

  • 2 hrnčeky mlieka
  • 3 vajcia
  • 1 a ¾ hrnčeka kryštálového cukru
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 10g prášku do pečiva
  • 1 a ½ hrnčeka celého maku
  • môžete pridať 3 lyžice mletého maku 
  • 1 hrnček oleja

Poleva:

  • kyslastá marmeláda
  • 100g mliečnej alebo horkej čokolády podľa chuti 
  • kakaové alebo pretavené maslo, príp. 100% tuk v pomere 1 diel tuku a 4 diely čokolády

Cesto:

Vajcia s mliekom rozšľaháme, pridáme cukor, múku, prášok do pečiva a mak.
Všetko rozmiešame, potom pridáme olej, vymiešame a vylejeme na vymastený alebo papierom vyložený plech vo veľkosti približne 25x35 cm.

V rúre ho pečieme na 180°C asi 30 – 35 minút.



VIANOČNÁ KAPUSTNICA


RECEPT

  • 400 g údeného kolena  /alebo iné údené mäso/
  • 400 g zemiakov
  • 1 cibuľu
  • 2 lyžice masti
  • 1 lyžicu sladkej mletej papriky
  • 50 g sušených hríbov
  • Cca 600 g kyslej kapusty
  • 2 ks bobkového listu
  • 3 ks nového korenia
  • 5 ks čierneho korenia
  • Soľ
  • Korenie
  • Sladká alebo zakysaná smotana – podľa chuti

Do hrnca s vodou dáme uvariť údené koleno, pridáme nové korenie, celé čierne korenie a bobkové listy. Keď je koleno uvarené, vyberieme ho z vody a dáme na tanier.

Do hrnca namočíme sušené hríby tak, aby boli celé ponorené. Necháme nasiaknuť vodou cca 20 minút a potom ich varíme približne 20 minút. Odložíme aj s vývarom.

V ďalšom hrnci vo vode so štipkou soli uvaríme očistené a na malé kocky pokrájané zemiaky. Varíme ich do mäkka, vodu zlejeme do misky (pretože ju neskôr použijeme) a zemiaky schladíme. Takto uvarené a schladené zemiaky sa po vložení do polievky a ani pri ohrievaní na druhý deň (vtedy je kapustnica najlepšia J) nerozvaria.

Nakrájame cibuľu a v hrnci ju podusíme na masti, v ktorom chceme variť kapustnicu. Dosypeme papriku, speníme a pridáme pokrájanú kyslú kapustu aj s kapustovou vodou.

Prilejeme vývar z kolena, uvarené sušené hríby aj s vývarom a vodu zo zemiakov. Pomaly varíme.

Keď je kapusta mäkká, tak pridáme mäso pokrájané na kocky, uvarené sušené hríby aj s vývarom a zemiaky. Dochutíme soľou a korením. Na zjemnenie môžete pridať sladkú smotanu, ale stačí, keď pri  podávaní dáte na tanier kyslú smotanu a každý si dochutí podľa toho, ako má kapustnicu rád.

*recept je pre 6 osôb



Riverbank Restaurant Bratislava

Dvorakovo Nabrezie 6BratislavaSK

+421232238611 Hours of Operation

Hours of Operation
Zatvoriť
  • Raňajky: pondelok - piatok 6:00 - 10:30
  • Raňajky: sobota - nedeľa 6:30 - 11:00
  • Obed: pondelok - sobota denne od 12:00 do 15:00
  • Večera: pondelok - sobota 18:00 do 22:30
Reservations
Zdieľať
Zatvoriť