SEZÓNNE ŠPECIALITY JAROSLAVA ŽÍDEKA

MAREC, APRÍL: MEDVEDÍ CESNAK


medvedi cesnak

Životabudič, ktorý vás pripraví na jar.

Na to, ako využiť medvedí cesnak je množstvo receptov. Výborne chutí ako nátierka s chlebom, alebo taká polievka z medvedieho cesnaku to je paráda.  Ja mám obľúbené kombinácie ako napríklad pošírované vajce s medvedím cesnakom, alebo cestoviny, halušky, pirohy, pečené mladé jahňacie a to všetko v kombinácii s medvedím cesnakom.

Preto neváhajte a pýtajte medvedí cesnak kým ho príroda ponúka a hneď ako bude končiť, môžeme sa tešiť na špargľu.

Viac o tejto rastline Vám prezradím v mojom blogu.


FEBRUÁR: TRESKA SKREI


treska skrei

Poznáte označenie tresky Skrei? Skrei je sezónna treska obyčajná v tej najlepšej podobe, ulovená a spracovaná podľa prísnych požiadaviek nórskeho rybárstva. K dispozícií je len od januára do apríla, v závislosti od sezóny.

Nenechajte si ujsť skvelú príležitosť, na ktorú gurmáni čakajú celý rok a vychutnajte si:

- tartar z tresky SKREI

- polievku z tresky SKREI 

- pečenú tresku SKREI


DECEMBER: SLIMÁKY, BAŽANT

RADI BY SME VÁM UKÁZALI, ŽE TO S TRADÍCIAMI MYSLÍME VÁŽNE



SLIMÁKY

Viete, že v Prahe a vo Viedni majú netradičnú vianočnú pochúťku? Počas Štedrého dňa je u nich zvykom dopriať si slimáky. Táto tradícia vznikla v Česku ešte počas prvej republiky, kedy českú kuchyňu ovplyvnila francúzska. Slimáky s cesnakom boli kulinárskou špecialitou najmä pre ľudí z vyšších vrstiev, ktorí si na nej pochutnávali popoludní počas sviatočnej prechádzky mestom. Po vojne sa však tento zvyk takmer vytratil, no dnes zažíva renesanciu. Nemusíte cestovať za touto špecialitou do zahraničia. Príďte ich ochutnať do našej reštaurácie, kde ich pre Vás podľa tradičného receptu z roku 1874 pripraví  šéfkuchár Jaroslav Žídek so svojím tímom. Tešíme sa na Vás.

 



BAŽANT

Príďte si pochutnať na tradičnej zimnej špecialite nášho šéfkuchára: grilované bažantie prsia a la bažant.

 Kaldoun, tradičnú polievku z kačacích a husacích drobov taktiež vystriedal silný bažantí vývar. Bažanty odoberáme od poctivých farmárov z farmy HSH vo Veľkom Záluží.

 



Riverbank Restaurant Bratislava

Dvorakovo Nabrezie 6BratislavaSK

+421232238611 Hours of Operation

Hours of Operation
Zatvoriť
  • Raňajky: pondelok - piatok 6:00 - 10:30
  • Raňajky: sobota - nedeľa 6:30 - 10:30
  • Obed: pondelok - sobota denne od 12:00 do 15:00
  • Večera: pondelok - sobota 18:00 do 22:30
Reservations
Zdieľať
Zatvoriť