SEZÓNNE ŠPECIALITY JAROSLAVA ŽÍDEKA

DECEMBER: SLIMÁKY, BAŽANT


RADI BY SME VÁM UKÁZALI, ŽE TO S TRADÍCIAMI MYSLÍME VÁŽNE



SLIMÁKY

Viete, že v Prahe a vo Viedni majú netradičnú vianočnú pochúťku? Počas Štedrého dňa je u nich zvykom dopriať si slimáky. Táto tradícia vznikla v Česku ešte počas prvej republiky, kedy českú kuchyňu ovplyvnila francúzska. Slimáky s cesnakom boli kulinárskou špecialitou najmä pre ľudí z vyšších vrstiev, ktorí si na nej pochutnávali popoludní počas sviatočnej prechádzky mestom. Po vojne sa však tento zvyk takmer vytratil, no dnes zažíva renesanciu. Nemusíte cestovať za touto špecialitou do zahraničia. Príďte ich ochutnať do našej reštaurácie, kde ich pre Vás podľa tradičného receptu z roku 1874 pripraví  šéfkuchár Jaroslav Žídek so svojím tímom. Tešíme sa na Vás.

 



BAŽANT

Príďte si pochutnať na tradičnej zimnej špecialite nášho šéfkuchára: bažantie prsia s gaštanmi a ružičkovým kelom.

 Kaldoun, tradičnú polievku z kačacích a husacích drobov taktiež vystriedal silný bažantí vývar. Bažanty odoberáme od poctivých farmárov z farmy HSH vo Veľkom Záluží.

 



JESEŇ: KAČACIE A HUSACIE HODY

Kačica v RIVERBANK Restaurant

Chrumkavé husi, kačky, lokše, pečienky. Jeseň bez husaciny a kačaciny si už nevieme predstaviť.  Ak patríte medzi tých z nás, ktorí si túto dobrotu nepripravujú doma, ale radšej si zájdu do reštaurácie, tak ste na tom správnom mieste. Netradičnou a nápaditou technologickou úpravou z nich vieme vyčarovať úžasný gurmánsky zážitok. V ponuke máme kompletné kačacie menu, ktoré je vhodné pre 4-5 osôb v cene 200 eur alebo kompletné husacie menu vhodné pre 6-7 osôb v cene 290 eur. Rezervácia je nutná minimálne 2 dni vopred.

Kompletné menu nájdete TU.

Rezervácie:
+421232238611 
riverbank@grandriverpark.com


LETO: NÁPOJ TRETIEHO TISÍCROČIA


TIBI nápoj

Každému počas letných horúčav dobre padne osviežujúca limonáda. Ale napadlo by vás dať si kefír, konkrétne vodný kefír?
Možno sa teraz čudujete, ale ja si bez neho neviem predstaviť leto. Tibi kryštáliky alebo japonské vodné kryštáliky dokážu s naším telom zázraky. Prečistia náš organizmus od toxických látok, posilnia imunitu, dodajú vitalitu a hlavne vytvárajú prospešné vitamíny, látky a baktérie potrebné pre každodenný zdravý život.

Viac sa o tomto unikátnom nápoji dozviete v mojom najnovšom blogu.


MÁJ: HOMÁR CANNERS


Keď sa povie homár, tak každému ako prvé napadne, aká je to drahá delikatesa. Málokto však vie, že je považovaný za najstaršiu delikatesu sveta a dokonca bol kedysi dávno jedlom chudobných a väzňov. Dnes je to však inak. V luxusných reštauráciách sa najčastejšie stretnete s európskymi homármi, ktoré väčšinou pochádzajú z Bretónska, alebo s homárom americkým (kanadským), pre ktorého je špecifická predovšetkým väčšia veľkosť.

Nie je však homár ako homár. Označením „canners“ sa pýši iba vybraný typ homára. Je to mladý homár, ktorý sa kvôli svojej menšej veľkosti nesmie loviť. Výnimku tvorí len oblasť v Kanade, ktorá sa nachádza južne od Ostrova princa Eduarda.

Ako ho pripravujem ja sa dočítate v mojom blogu.


MAREC, APRÍL: MEDVEDÍ CESNAK


medvedi cesnak

Životabudič, ktorý vás pripraví na jar.

Na to, ako využiť medvedí cesnak je množstvo receptov. Výborne chutí ako nátierka s chlebom, alebo taká polievka z medvedieho cesnaku to je paráda.  Ja mám obľúbené kombinácie ako napríklad pošírované vajce s medvedím cesnakom, alebo cestoviny, halušky, pirohy, pečené mladé jahňacie a to všetko v kombinácii s medvedím cesnakom.

Preto neváhajte a pýtajte medvedí cesnak kým ho príroda ponúka a hneď ako bude končiť, môžeme sa tešiť na špargľu.

Viac o tejto rastline Vám prezradím v mojom blogu.


FEBRUÁR: TRESKA SKREI


treska skrei

Poznáte označenie tresky Skrei? Skrei je sezónna treska obyčajná v tej najlepšej podobe, ulovená a spracovaná podľa prísnych požiadaviek nórskeho rybárstva. K dispozícií je len od januára do apríla, v závislosti od sezóny.

Nenechajte si ujsť skvelú príležitosť, na ktorú gurmáni čakajú celý rok a vychutnajte si:

- tartar z tresky SKREI

- polievku z tresky SKREI 

- pečenú tresku SKREI


Riverbank Restaurant Bratislava

Dvorakovo Nabrezie 6BratislavaSK

+421232238611 Hours of Operation

Hours of Operation
Zatvoriť
  • Raňajky: pondelok - piatok 6:00 - 10:30
  • Raňajky: sobota - nedeľa 6:30 - 10:30
  • Obed: pondelok - sobota denne od 12:00 do 15:00
  • Večera: pondelok - sobota 18:00 do 22:30
Reservations
Zdieľať
Zatvoriť