
Jaroslav Žídek
Jaroslav Žídek, kulinárska legenda pôvodom z Prahy, formuje scénu fine diningu na Slovensku už viac než dve desaťročia. Ako šéfkuchár reštaurácie RIVERBANK v Grand Hotel River Park, a Luxury Collection Hotel v Bratislave od roku 2017, prináša do každého jedla vycibrenú kombináciu tradície a medzinárodného štýlu.
Jaroslav si svoje remeslo zdokonaľoval už od začiatku kariéry, pracujúc v prestížnych kuchyniach v Českej republike, Španielsku a Škandinávii. V roku 2003 sa presťahoval do Bratislavy, aby vyvíjal kulinárske koncepty v Erdödyho paláci. Tam založil reštaurácie Camouflage a Flowers, ktoré získali obe dve „čapky" od Gault & Millau a boli označené za top reštaurácie na Slovensku. V roku 2012 otvoril reštauráciu v Hotel Albrecht. Od roku 2017 vedie kuchyňu reštaurácie RIVERBANK, za čo získal prestížne ocenenia vrátane Gurmán Award, Gault & Millau a Falstaffu.
JInšpirovaný kuchyňou svojej matky a kulinárskymi tradíciami z detstva, Jaroslav Žídek prináša do každého jedla jednoduchosť, autenticitu a čisté, výrazné chute - vytvára tak gastronomický zážitok, pri ktorom sa budete cítiť ako doma.
Dôležitý je pre neho aj mentoring - mnohí mladí kuchári rástli pod jeho vedením a získali cenné skúsenosti vďaka jeho vášnivému prístupu a odhodlaniu podporovať talenty.